Temperament Cimbal Orchestra

Instagram

Prídeme zahrať aj vám?

+421 (0)908 515 710
tcorchestra@tcorchestra.com

Sledujte nás

NOVINKY

20 januára, 2024

Podporte Občianske združenie Cimbal

Budeme radi, ak podporíte našu činnosť.

2-percenta obrázok

Repertoár Temperament cimbal orchestra

Sme zoskupenie skúsených muzikantov, ktorých môžete stretnúť na svadbách, oslavách, eventoch, recepciách a na rôznych ďalších podujatiach. K srdcu nám prirástol folklór, na ktorom stojí každé naše vystúpenie. Sústreďujeme sa najmä na štylizovaný, patriaci národom bohatým na hudobnú históriu. Najviac hudobných klenotov nachádzame v slovenskom, maďarskom, rumunskom, ruskom a rómskom národnom dedičstve. Radi však hráme viacero žánrov. Blízke sú nám aj klasický a jazzový štýl a tiež si vyberáme to najlepšie z modernej a filmovej hudby. Náš bohatý repertoár odzrkadľuje rôznorodosť a zároveň súhru všetkých členov našej kapely.

Temperament Cimbal Orchestra

Nahrávame pre Vás

Popri našom koncertovaní sme stihli nahrať aj 3 vlastné CD nosiče, na ktoré sme vybrali to najlepšie, s čím sme sa roky stretávali. Podieľali sme sa však aj na vzniku iných. Na 5 CD nosičoch sme boli pozvaní na hosťovanie a každý z našej kapely je na mnohých ďalších. Tento rok vydáme nový. Budú na ňom piesne, ktoré vychádzajú zo srdca každého z nás, z celej našej kapely, Temperament Cimbal Orchestra. Nájdete na ňom ten najlepší výber piesní z rôznych žánrov. Snažili sme sa vybrať pre vás opäť to najlepšie, preto dúfame, že si ho obľúbite.

Neustále rastieme

Naberáme stále nové skúsenosti, lebo hrať nás baví. Každý z nás, má okrem hrania v kapele aj ďalšie hudobné záujmy. Michal Budinský, náš cimbalista, sa venuje úpravám a aranžovaniu nielen nášho repertoáru. Upravoval hudbu pre viacero folklórnych telies, asi najvýznamnejšie je spracovanie hudby k choreografii pre Vojenský umelecký súbor Ondráš z Brna. Michal Oťapka, primáš, hrával v sláčikovom kvartete a hosťoval v štátnej opere v Banskej Bystrici. Tiež spolupracoval s orchestrom SĽUKu a Lúčnice. V súčasnosti sa podieľa na realizácií CD so Štefanom Molotom spolu aj s Milanom Gondom, našim kontrabasistom. Violista, Slavomír Šurina, je jedným z popredných violových doprovodných hráčov na Slovensku. Okrem dlhodobého pôsobenia v našej kapele si založil husliarsku dielňu, kde sa venuje opravám a výrobe sláčikových nástrojov. Zameriava sa najmä na husle a violy. Tak ako nám folklór či hudba celkovo, od malička prirástli k srdcu, tak sa postupom času zakorenili aj v našich životoch.

Temperament Cimbal Orchestra
Temperament Cimbal & Orchestra / Temperament Cimbal & Orchestra / Temperament Cimbal & Orchestra / Temperament Cimbal & Orchestra /